Kotleciki zawinięte w Boczku

Kotleciki zawinięte w Boczku

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Boczek daje nam pyszny smak kotletów, nie są smażone co najważniejsze.

Składniki:

·       60 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej

·       3 łyżki bułki tartej

·       Cebula

·       10 dag sera żółtego

·       10 dag pieczarek

·       Olej do smażenia

·       3 jajka

·       8 plastrów boczku wędzonego podłużnego

·       Sól

·       Majeranek

·       Pieprz

·       Jajko

Sposób przygotowania:

1.    Gotujemy jajka na twardo.

2.    Przekładamy mięso do miski.

3.    Wbijamy jajko.

4.    Dodajemy bułkę tarta.

5.    Doprawiamy pieprzem, solą oraz majerankiem.

6.    Wyrabiamy masę, robimy duże kotlety.

7.    Cebulę obieramy i prużymy na rozgrzanym oleju.

8.    Do cebuli dodajemy pieczarki.

9.    Doprawiamy pieprzem oraz solą., studzimy.

10.          Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.

11.          Jajka obieramy, drobno kroimy, dodajemy do sera.

12.          Pieczarki również łączymy z serem, dokładnie mieszamy.

13.          Kotlet lekko rozpłaszczamy na środku umieszczamy szklankę, boki szklanki oblepiamy mięsem.

14.          Mięso owijamy plastrami boczku.

15.          Delikatnie wyjmujemy szklankę.

16.          Otwór napełniamy farszem.

17.          Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

18.          Zapiekamy 40 minut w 180˚C.

19.          Danie gotowe.

20.          Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy