· 60 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
· 3 łyżki bułki tartej
· Cebula
· 10 dag sera żółtego
· 10 dag pieczarek
· Olej do smażenia
· 3 jajka
· 8 plastrów boczku wędzonego podłużnego
· Sól
· Majeranek
· Pieprz
· Jajko
1. Gotujemy jajka na twardo.
2. Przekładamy mięso do miski.
3. Wbijamy jajko.
4. Dodajemy bułkę tarta.
5. Doprawiamy pieprzem, solą oraz majerankiem.
6. Wyrabiamy masę, robimy duże kotlety.
7. Cebulę obieramy i prużymy na rozgrzanym oleju.
8. Do cebuli dodajemy pieczarki.
9. Doprawiamy pieprzem oraz solą., studzimy.
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
11. Jajka obieramy, drobno kroimy, dodajemy do sera.
12. Pieczarki również łączymy z serem, dokładnie mieszamy.
13. Kotlet lekko rozpłaszczamy na środku umieszczamy szklankę, boki szklanki oblepiamy mięsem.
14. Mięso owijamy plastrami boczku.
15. Delikatnie wyjmujemy szklankę.
16. Otwór napełniamy farszem.
17. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
18. Zapiekamy 40 minut w 180˚C.
19. Danie gotowe.
20. Smacznego.
Kuleczki mielone napełnione pieczarkami
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu