Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Kotlety mielone z natką pietruszki.

print Drukuj
Kotlety mielone z natką pietruszki.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 8
Ocena:
0.0

0 ocen

Do zwykłych i prostych mielonych wystarczy dodać np. natkę pietruszki żeby zyskały inny smak. Najlepiej smakują z ziemniaczkami i ulubioną surówką. Polecam.

.

składniki

50 dag surowej szynki wieprzowej

2 jajka

1 bułka namoczona i odciśnięta

pieprz biały mielony do smaku

sól do smaku

3 łyżeczki suszonej natki pietruszki

olej do smażenia

bułka tarta do panierowania

sposób przygotowania

1. Mięso oczyścić, umyć i dokładnie osuszyć. Następnie zmielić razem z bułką w maszynce.

2. Do zmielonego mięsa dodać natkę pietruszki, wbić jajka, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

3. Z masy mięsnej uformować kotleciki i obtaczać w bułce tartej.

4. Uforomowane kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia.

5. Usmażone kotleciki osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać i smacznego.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 8
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!