Marynowane buraczki


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
0 Ocen

Ilość porcji: 8
Pyszności na zimę do słoiczków. Należy jedynie odcedzić z zalewy pokroić w kostkę dodać ulubione warzywa i sałatka gotowa!
Składniki:
4 kg buraków ćwikłowych
Zalewa:
8 szkl wody
Liść laurowy
Ziele angielskie
2 łyżki soli
8 łyżek cukru
1 szkl octu
Sposób przygotowania:
Zacznijmy od umycia buraczków i ugotowania ich na półmiękko w osolonej wodzie. Nastęnie buraczki myjemy i obieramy gdy bedą zimne. Duże buraczki kroimy na mniejsze kawałki tak aby weszły do słoików. Ze ksładników gotujemy zalewę łącząc je ze sobą. Gorącą zalewą zalewamy buraczki w słoikach, zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut.
# Tagi:
Autor: aga-27
Polecamy również

Marynowane buraczki
Pyszności na zimę do słoiczków. Należy jedynie odcedzić z zalewy pokroić w kostkę dodać ulubione warzywa i sałatk...Zobacz więcej przepisów na:
Marynowane buraczki

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.