Pyszności na zimę do słoiczków. Należy jedynie odcedzić z zalewy pokroić w kostkę dodać ulubione warzywa i sałatka gotowa!
4 kg buraków ćwikłowych
Zalewa:
8 szkl wody
Liść laurowy
Ziele angielskie
2 łyżki soli
8 łyżek cukru
1 szkl octu
Zacznijmy od umycia buraczków i ugotowania ich na półmiękko w osolonej wodzie. Nastęnie buraczki myjemy i obieramy gdy bedą zimne. Duże buraczki kroimy na mniejsze kawałki tak aby weszły do słoików. Ze ksładników gotujemy zalewę łącząc je ze sobą. Gorącą zalewą zalewamy buraczki w słoikach, zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu