Miodowa marchewka.

Miodowa marchewka.

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Taka marchewka jest bardzo zdrowa i bardzo pyszna. Z powodzeniem może być dodatkiem do drugiego dania. Polecam:)

Składniki:

pół kilo marchewki

2 łyżki masła

2 łyżki miodu

kilka gałązek natki pietruszki

sól do smaku

pieprz czarny mielony do smaku

Sposób przygotowania:

1. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy. Następnie gotujemy do miękkości, ugotowaną dokładnie odcedzamy.

2. Do ugotowanej marchewki dodajemy masło i miód, następnie smażymy kilka minut często mieszając aż marchewka będzie szklista.

3. Natkę pietruszki płuczemy i osuszamy, następnie drobno kroimy i dodajemy do marchewki.

4. Na koniec marchewkę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy gorącą.

5. Smacznego.

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy