Taka marchewka jest bardzo zdrowa i bardzo pyszna. Z powodzeniem może być dodatkiem do drugiego dania. Polecam:)
pół kilo marchewki
2 łyżki masła
2 łyżki miodu
kilka gałązek natki pietruszki
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
1. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy. Następnie gotujemy do miękkości, ugotowaną dokładnie odcedzamy.
2. Do ugotowanej marchewki dodajemy masło i miód, następnie smażymy kilka minut często mieszając aż marchewka będzie szklista.
3. Natkę pietruszki płuczemy i osuszamy, następnie drobno kroimy i dodajemy do marchewki.
4. Na koniec marchewkę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy gorącą.
5. Smacznego.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu