25 dag maku
10 dag cukru
3 białka
2 łyżki mąki
0.5 szkl słodkiego mleka
Masa II
0,5 litra śmietanki
2 galaretki cytrynowe
Szkl wody
Masa III
20 dag masła
10 dag cukru pudru
15 dag orzechów włoskich mielonych
0,5 szkl mleka
3 łyżki alkoholu
Biszkopt
4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki
Łyżka proszku do pieczenia
2 łyżki oleju
Dodatkowo:
4 szt herbatników
Na początku upieczmy biszkopcik z białek i cukru ubijmy pianę po czym dodajmy do niej resztę skłąndików i wymieszajmy. Upieczmy biszkopt.
Masa I robimy nastęująco Do garnka dajemy mak, cukier, mąkę, mleko i białka mieszamy ze sobą i smażymy na małym ogniu.
Masa II robimy ubijajac śmietankę i mieszajac ją z tężejącymi galaretkiami rozpuszczone w szklance wrzątku.
Masę z orzechów robimy nastęujaco: mleko gotujemy i zalewamy nim mielone orzechy włoskie. Masło ucieramy z orzechmi i alkoholem.
Przełożenie gotowego ciasta to na spodzie biszkopt-masa makowa- śmietanka masa orzechowa dekoracja kruszonymi herbatnikami
Ciasto z makiem i wiórkami kokosowymi
Ciasto makowe z galaretką i biszkoptami
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu