4 jaja
1 szkl cukru
1 szkl mąki pszennej
4 łyżki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Mak:
1,5 szkl maku mielony
3 jaja
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szkl cukru
1 margaryna
dowolny zapach do ciast
do smaku bakalie
DODATKOWO:
1 polewa czekoladowa
do dekoracji wiórki kokosowe
Najpierw upieczmy biszkopt. Z białek ubijmy pianę wraz z cukrem i dodjamey resztę składników. Upieczmy i wyspudźmy i przekrójmy na dwie części.
Przygotujmy masę makową:
Mak mieszamy z jajami, mąką i zapachem. Margarynę zagotowujemy i dodajemy do niej przygotowany mak i gotujemy chwilkę do zgęstnienia. Mak dajemy do srodka biszkopta.
Ciasto z makiem i wiórkami kokosowymi
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu