· Makaron Lumaconi
· 50 dag mięsa mielonego z łopatki
· Szczypta czosnku
·
· ½ puszki fasolki czerwonej
· ½ puszki kukurydzy konserwowej
· 3 + 3 łyżki koncentratu pomidorowego Roleski
· 3 + 3 łyżki ketchupu Roleski
· ½ szk. wody
· kostka rosołowa
· 20 dag sera żółtego
· Cebula
· Sól
· Chili
· Olej do smażenia
1. Obieramy cebulę, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju.
2. Mięso przekładamy do cebuli, przyprawiamy przyprawami chili, solą oraz wsypujemy czosnek.
3. Podlewamy wodą i dodajemy kukurydzę, fasolę.
4. Następnie dodajemy 3 łyżki ketchupu i 3 łyżki koncentratu.
5. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
6. Po ugotowaniu koszyczki nadziewamy farszem i układamy w naczyniu żaroodpornym.
7. Kostkę rosołową rozrabiamy w 1 ½ szk. gorącej wody.
8. Do bulionu dodajemy 3 łyżki ketchupu i 3 łyżki koncentratu , mieszamy.
9. Sosem polewamy koszyczki.
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy zapiekankę.
11. Zapiekamy w piekarniku 30 minut w 180˚C.
12. Danie meksykańskie gotowe.
13. Smacznego.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Zapiekanka z brokułami i mozzarella
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu