Polecamy dzisiaj:

Fasola szparagowa z kiełbasą

Spaghetti ze szpinakiem i serem feta

print Drukuj
Spaghetti ze szpinakiem i serem feta

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 3
Ocena:
0.0

0 ocen

Polecam bardzo smaczną i prostą propozycję na syty i tani obiad. Smacznie i aromatycznie. Spaghetti ze szpinakiem i serem feta dla miłośników past!

składniki

Składniki na sos:

  • 3 ząbki czosnku
  • 45 dag mrożonego szpinaku (rozdrobnionego)
  • gorąca woda
  • 20 dag sera feta (użyłam tłustej)
  • 1 łyżeczka przyprawy śródziemnomorskiej
  • 3 łyżeczki czubrycy zielonej
  • pieprz czarny do smaku

Dodatkowe składniki:

  • 5 dag sera feta (użyłam tłustej)
  • 20 dag makaronu spaghetti
  • sól do gotowania
  • 1 łyżka oleju
sposób przygotowania

Wykonanie Spaghetti ze szpinakiem i serem feta:

  1. Sos: Szpinak rozmrażam i dokładnie odciskam z wody. Czosnek obieram i bardzo drobno kroję. Na patelni rozgrzewam olej ( tak około 2 łyżki ), wrzucam czosnek i przesmażam chwilę cały czas mieszając, uważam, żeby za mocno go nie przypiec bo będzie gorzki. Następnie wrzucam rozmrożony szpinak i przesmażam cały czas mieszając. Następnie podlewam niewielką ilością gorącej wody i duszę do miękkości. Na koniec dodaję przyprawy i ser, duszę tak długo aż ser się rozpuści ( można go rozetrzeć widelcem, wtedy szybciej się rozpuści ).
  2. W między czasie makaron gotuję w osolonej wodzie z olejem do miękkości i odcedzam.
  3. Na talerze nakładam porcje makaronu, sosu i pokrojonej w kostkę fety.

Spaghetti ze szpinakiem i serem feta podaję od razu gorące i życzę smacznego.

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!