Smaczne danie z włosokim rodowodem. Proste danie, a bardzo sycące! Makaron polubioną zarówno dorośli, jak i dzieci.
opakowanie makaronu 500g
1 1/2 puszki krojonych pomidorów
bazylia
2 chilii
cukier
pieprz
Pokrojone, uprzednio ugotowane, pomidory zblendować. Dodać cukru i pieprzu. Zagotować wodę w większym garnku. 15 minut gotować makaron typu penne. Po odcedzeniu całość energicznie wymieszać z sosem pomidorowym. Przyozdobić dla estetyki i samku bazylią.
Makaron razowy z sosem pomidorowym z pieczarkami
Spaghetti ze szpinakiem i serem feta
Makaron z chorizo i sosem pomidorowym
Spaghetti z pomidorowo-kukurydzianym sosem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu