Nadziewane twarogiem koszyczki

Nadziewane twarogiem koszyczki

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

czasami warto zjeść cos bez mięsnego a równiez dobrego.

 

Składniki:

Składniki na masę twarogową:

 

·       2 łyżeczki cukru

·       1 jajko

·       2 łyżeczki śmietany kremówki

·       ½ opakowania makaronu typu muszelki lub koszyczki

·       350 g  twarogu

Składniki  na masę śmietankową:

·       1 szk. śmietany kremówki

·       2 łyżeczki cukru

·       1 jajko

·       2 łyżeczki proszku budyniu waniliowego

Sposób przygotowania:

1.   Gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.

2.   Ugniatamy twaróg widelcem.

3.   Do twarogu dodajemy, cukier, żółtko, śmietanę.

4.   Białko ubijamy i mieszamy z twarogiem.

5.   Tak przygotowaną masą napełniamy koszyczki makaronowe, następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.

6.   Śmietanę  ubijamy, dodajemy cukier, budyń jajko.

7.   Polewamy koszyczki.

8.   Zapiekamy 40 minut w  180°C.

9.   Po upieczeniu można  podawać z ulubionymi owocami.

10.        Danie gotowe.

11.        Smacznego.

# Tagi:

Autor: maalikaa

Polecamy nasze przepisy