Polecamy dzisiaj:

Ciasto kruche z czereśniami

Domowy makaron

print Drukuj
Domowy makaron

Marta

liczba porcji Liczba porcji 1
Ocena:
0.0

0 ocen

Miękki i smaczny makaron domowy. Dobry dla dzieci, bo można przyrządzić go bez soli

składniki

- 2 szklanki mąki

- pół szklanki wody

- można dodać sól

sposób przygotowania
  1. Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Można użyć do tego automatu do pieczenia chleba.
  2. Rozwałkować ciasto na stolnicy mocno podsypując mąką. Przepuścić przez maszynkę do makaronu.

    Można też ciasto cienko rozwałkować, posypać mąką, złożyć na pół, znowu posypać, złożyć itd i wtedy pokroić na paseczki.

  3. Makaron gotować ok. 5 min w wodzie z dodatkiem soli i oleju
Tagi: Makaron
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 1
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!