Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Domowy makaron

print Drukuj
Domowy makaron

Marta

liczba porcji Liczba porcji 1
Ocena:
0.0

0 ocen

Miękki i smaczny makaron domowy. Dobry dla dzieci, bo można przyrządzić go bez soli

składniki

- 2 szklanki mąki

- pół szklanki wody

- można dodać sól

sposób przygotowania
  1. Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Można użyć do tego automatu do pieczenia chleba.
  2. Rozwałkować ciasto na stolnicy mocno podsypując mąką. Przepuścić przez maszynkę do makaronu.

    Można też ciasto cienko rozwałkować, posypać mąką, złożyć na pół, znowu posypać, złożyć itd i wtedy pokroić na paseczki.

  3. Makaron gotować ok. 5 min w wodzie z dodatkiem soli i oleju
Tagi: Makaron
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 1
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Truskawkowe ciasto
Gwiazdka

Truskawkowe ciasto

Bardzo dobre ciato z masą która nie jest bardzo słodka, szybko sie robi.
Kopertki z mozzarellą i pomidorem
Gwiazdka

Kopertki z mozzarellą i pomidorem

Szybkie danie i sezonowe z wykorzystaniem pomidora i cukini
Nadziewane twarogiem koszyczki
Gwiazdka

Nadziewane twarogiem koszyczki

czasami warto zjeść cos bez mięsnego a równiez dobrego.  
Zapiekane udka w sosie tatarskim
Gwiazdka

Zapiekane udka w sosie tatarskim

trochę pracy jest szczególnie z wyjęciem kości ale naprawdę warto
Kotlety schabowe z kapuścianą kołderką
Gwiazdka

Kotlety schabowe z kapuścianą kołderką

Sezon na warzywa się zaczął trzeba fanatzyjnie wykorzystać a tą fantazję polecam :)
Schabowe roladki z mozzarellą
Gwiazdka

Schabowe roladki z mozzarellą

Roladki schabowe można wymyślać na różne sposoby i proponuję taki :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!