Polecamy dzisiaj:

Konkurs kulinarny - każdy wygrywa

Domowy makaron

print Drukuj
Domowy makaron

Marta

liczba porcji Liczba porcji 1
Ocena:
0.0

0 ocen

Miękki i smaczny makaron domowy. Dobry dla dzieci, bo można przyrządzić go bez soli

składniki

- 2 szklanki mąki

- pół szklanki wody

- można dodać sól

sposób przygotowania
  1. Z podanych składników zagnieść elastyczne ciasto. Można użyć do tego automatu do pieczenia chleba.
  2. Rozwałkować ciasto na stolnicy mocno podsypując mąką. Przepuścić przez maszynkę do makaronu.

    Można też ciasto cienko rozwałkować, posypać mąką, złożyć na pół, znowu posypać, złożyć itd i wtedy pokroić na paseczki.

  3. Makaron gotować ok. 5 min w wodzie z dodatkiem soli i oleju
Tagi: Makaron
Autor:
Ocena:
0.0
Liczba porcji 1
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Pizza ala kurczak
Gwiazdka

Pizza ala kurczak

Dla małych i dużych głodomorów
Serowa rolada
Gwiazdka

Serowa rolada

Zachwyca swoim wyglądam, smakowo jest pyszna.
Sodowe placki
Gwiazdka

Sodowe placki

Polecam do przypicia mleko.
Schabowe z nadzienieniem chińskim
Gwiazdka

Schabowe z nadzienieniem chińskim

W sam raz na śiwięta, pokażmy inną odsłonę schabu
Zapiekanka z Leśnymi grzybami
Gwiazdka

Zapiekanka z Leśnymi grzybami

Zapewne jeszcze ktoś ma zamrożone grzyby ;-)
Śledziowa Sałatka
Gwiazdka

Śledziowa Sałatka

W sam raz na wigilię
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!