Świąteczne wypieki często potrzebują lukru. Biały i delikatny jak śnieg lukier do ciasta to doskonały dodatek. Lukier do ciasta powinien być chrupiący, ale nie za twardy. Jak zrobić idealny lukier do ciasta? Oto mój przepis.
A teraz przepis na mój lukier do ciasta:
Kiedy robisz lukier do ciasta musisz zwracać uwagę na ciasto, do którego go przygotowujesz. Jeżeli chcesz nim udekorować pączki, możesz zrobić bardziej przezroczysty lukier, dodając odrobinę więcej wody. Smacznego!
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu