Łopatka faszerowana marchewką

Łopatka faszerowana marchewką

Ocena: ★

2 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Propozycja na obiad, lopatka wieprzowa  faszerowana marchewką pachnąca oregano i tymiankiem

Składniki:

łopatka wp. do 1,5 kg

marchew 2 sztuki

marynata :

olej 1/4 szklanki

tymianek i oregano świeże (listki )

sól do smaku

pieprz do smaku

dodatkowo :

liść laurowy

 

Sposób przygotowania:

  • mięso umyj i rozetnj na płat  ( można rozbić tłuczkiem)
  • w miseczce wymieszaj składniki marynaty
  • natrzyj mięso i odstaw na 12 godz.( można i na noc, czy dłużej tym mięso będzie bardziej aromatyczne )
  • po tym czasie obierz marchew ułóż na mięsie i zawiń w rulon ,mięso obwiń sznurkiem ,posyp listkami
  • piecz w folii al,1,5 godz, w 170 st.

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy