Łopatka faszerowana marchewką


Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
2 Ocen

Ilość porcji: 4
Propozycja na obiad, lopatka wieprzowa faszerowana marchewką pachnąca oregano i tymiankiem
Składniki:
łopatka wp. do 1,5 kg
marchew 2 sztuki
marynata :
olej 1/4 szklanki
tymianek i oregano świeże (listki )
sól do smaku
pieprz do smaku
dodatkowo :
liść laurowy
Sposób przygotowania:
- mięso umyj i rozetnj na płat ( można rozbić tłuczkiem)
- w miseczce wymieszaj składniki marynaty
- natrzyj mięso i odstaw na 12 godz.( można i na noc, czy dłużej tym mięso będzie bardziej aromatyczne )
- po tym czasie obierz marchew ułóż na mięsie i zawiń w rulon ,mięso obwiń sznurkiem ,posyp listkami
- piecz w folii al,1,5 godz, w 170 st.
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również

Łopatka faszerowana marchewką
Propozycja na obiad, lopatka wieprzowa faszerowana marchewką pachnąca oregano i tymiankiemZobacz więcej przepisów na:
łopatka faszerowana

Ostatnio dodane

Warszawa stawia na zdrowie
Warszawa stawia na zdrowie – dieta pudełkowa od Wygodna Dieta pokazuje, że można jeść smacznie, zdrowo, a także oszczędz...
Jak zrobić kluski na parze
Oto jak zrobić domowe kluski na parze. Przepis na pampuchy jest prosty, a efekt wyśmienity. Polecam p...
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Jak najlepiej rozpocząć dzień? Filiżanką ulubionej kawy! Jeśli chcesz co rano rozkoszować się aromatycznym napojem, wybi...
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Hurtownia cukiernicza to nie tylko miejsce, gdzie można nabyć podstawowe składniki, ale także źródło inspiracji....
Pyszne zawijańce z rodzynkami
Oto przepis na pyszne zawijańce z rodzynkami, cynamonowe, bardzo dobre.