Lody kajmakowe.

Lody kajmakowe.

Ocena:

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Domowe lody są najlepsze. Warto poświęcić czas i je przygotować. Polecam pyszne dwuskładnikowe lody. Są one banalnie proste w wykonaniu, niezwykle pyszne i bardzo, bardzo słodkie, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na taką bombę kaloryczną. Lody są również bardzo puszyste i delikatne. Polecam przepis.

Składniki:

  • 1 puszka masy krówkowej ( kajmaku )
  • 1 szklanka śmietany kremówki 30 %

Sposób przygotowania:

Sprawdzony przepis na domowe lody kajmakowe:

  1. Najpierw musimy bardzo zimną śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Następnie dodać do niej kajmak i dokładnie ubić.
  2. Masę przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażalnika.
  3. Następnie mrozić kilka godzin, aż lody będą miały odpowiednią konsystnecję. Masę lodową należy często mieszać.
  4. Gotowe lody podawać.

Prawda, że prosty przepis na domowe lody?

Pyszne i wspaniałe domowe lody kajmakowe.

Smacznego!

Autor: babeczka35

Polecamy nasze przepisy