Leczo wegetariańskie

Leczo wegetariańskie

Ocena:

16 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Leczo to nie od razu kiełbasa, a my nie musimy na każdy obiad bądź posiłek spożywać mięsa. Kuchnia wegetariańska jest niezwykle bogata i w swojej obfitości oferuje wiele dań jarzynowych, m.in. leczo. Leczo jest doskonałe na oczyszczenie organizmu z toksyn.

Składniki:

  • 1 duża lub 4 małe cukinie
  • 2 czerwone papryki
  • 2 żółte papryki
  • 2 duże lub 3 średnie cebule
  • 10 średnich pomidorów
  • natka pietruszki
  • olej
  • sól, pieprz
  • słodka i ostra papryka

Sposób przygotowania:

Leczo wegetariańskie:

  1. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy kolejno pokrojone w kostkę lub plasterki: cukinię, papryki, cebulę i pomidory. Wszystko zalewam wodą i gotuję 20 minut.
  2. Następnie dodaję przyprawy: sól, pieprz, papryki oraz posiekaną natkę pietruszki.
  3. Jeszcze 10 minut w garnku pod przykryciem i na małym ogniu i nasze leczo gotowe.

Leczo to bardzo dobra koncepcja, gdy chcemy zjeść warzywa, ja tak przynajmniej uważam :)

Smacznego!

Autor: Lena

Polecamy nasze przepisy