Leczo wegetariańskie
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
16 Ocen
Ilość porcji: 4
Leczo to nie od razu kiełbasa, a my nie musimy na każdy obiad bądź posiłek spożywać mięsa. Kuchnia wegetariańska jest niezwykle bogata i w swojej obfitości oferuje wiele dań jarzynowych, m.in. leczo. Leczo jest doskonałe na oczyszczenie organizmu z toksyn.
Składniki:
- 1 duża lub 4 małe cukinie
- 2 czerwone papryki
- 2 żółte papryki
- 2 duże lub 3 średnie cebule
- 10 średnich pomidorów
- natka pietruszki
- olej
- sól, pieprz
- słodka i ostra papryka
Sposób przygotowania:
Leczo wegetariańskie:
- W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy kolejno pokrojone w kostkę lub plasterki: cukinię, papryki, cebulę i pomidory. Wszystko zalewam wodą i gotuję 20 minut.
- Następnie dodaję przyprawy: sól, pieprz, papryki oraz posiekaną natkę pietruszki.
- Jeszcze 10 minut w garnku pod przykryciem i na małym ogniu i nasze leczo gotowe.
Leczo to bardzo dobra koncepcja, gdy chcemy zjeść warzywa, ja tak przynajmniej uważam :)
Smacznego!
# Tagi:
Autor: Lena
Polecamy również
Filet zanurzony w leczo
Taka wersja leczo też jest pomysłem na obiad. Filet zanurzony w leczo - jedliście kiedyś? Jeśli nie spróbujcie:)Leczo z cieciorki
Sprawdzony przepis na leczo, tym razem jest to leczo z cieciorką, pyszne i treściwe danie, smakuje wybornie. Jedzm...Leczo z cukinią
Sprawdzony przepis na leczo, oto pyszne leczo z kiełbasą. Leczo z cukinią, gdy jesień za oknem to idealne danie, zdrowe,...Leczo
Sprawdzony przepis na leczo - pyszne leczo, bardzo pożywne idealne na obiad i nie tylko! Można serwować z pieczywem i kl...Leczo z fasolą
Leczo możemy podawać zarówno na obiad, jak i na kolację. Leczo z fasolą to leczo w wersji meksykańskiej. Jes...Zobacz więcej przepisów na: