Polecamy dzisiaj:

Przepis na leczo

Klasyczne leczo węgierskie

print Drukuj
Klasyczne leczo węgierskie

Fotolia.com

liczba porcji Liczba porcji 8
Ocena:
3.9

52 ocen

Prawdziwe leczo to leczo węgierskie. Nazwane tak wyłącznie dzięki ostrości potrawy jakiej nadaje jej papryka. Prawdziwe dlatego, że dla wszystkich wielbicieli ostrych potraw leczo węgierskie to przysmak. Polecam przepis na klasyczne leczo.

składniki
  • 2 papryki czerwone
  • 2 papryki żółte
  • 6 pomidorów
  • 10 pieczarek
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 3 średnie cebule
  • 50 dag cienkiej kiełbasy (czasem można kupić paprykową)
  • olej
  • sól, pieprz, papryka ostra i słodka
sposób przygotowania

Klasyczny i sprawdzony przepis na  leczo:

  1. Rozgrzej olej w dużym garnku, następnie dodaj pokrojoną w półplasterki cebulę, pokrojoną w kostkę kiełbasę, pokrojone w kostkę papryki, pieczarki i pomidory.
  2. Wszystkie składniki duś na małym ogniu 15-20 minut, po czym dolej 2 szklanki wody, przyprawy i koncentrat pomidorowy.
  3. Leczo   powinno się przegryźć, więc gotujemy je na małym ogniu jeszcze 30 minut i podajemy w bulionówkach na gorąco.

Leczo   gotowe. Jak widać przepis na   leczo   jest prosty.
Smacznego!

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!