· 1 opakowanie makaronu Łazanki
· ½ kg pieczarek
· ½ kg kapusty kiszonej
· 1 cebula
· Olej do smażenia
· Pieprz czarny
· Sól
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy
3. Pieczarki obieramy kroimy w plastry i dodajemy do cebuli razem podsmażamy.
4. Kapustę zalewamy wodą i gotujemy około 20 minut, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia po czy kroimy drobno.
5. Kapustę przekładamy do pieczarek i chwilę prużymy.
6. Doprawiamy do smaku przyprawami i sporą ilością pieprzu czarnego.
7. Wszystko razem mieszamy i układamy w naczyniu.
8. Smacznego.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu