Polecamy dzisiaj:

Bigos z młodej kapusty

Łazanki z mięsem mielonym i kapustą kiszoną

print Drukuj
Łazanki z mięsem mielonym i kapustą kiszoną

Marta

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Danie typowo jesienne - syci i rozgrzewa w niepogodę

składniki

- 250 - 300 g makaronu typu łazanki
- 500 g mięsa mielonego
- 500 g kiszonej kapusty
- 1 duża cebula
- olej do smażenia
- sól, pieprz, majeranek

sposób przygotowania

1.
Kapustę kiszoną ugotować do miękkości, Odcedzić i odcisnąć z wody,
2.
Makaron łazanki ugotować wg przepisu na opakowaniu.
3.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Zrumienić na patelni na oleju. Na patelnię dorzucić mięso mielone. Doprawić solą, pieprzem, majerankiem i smażyć ok. 20 min.
4.
W rondlu wymieszać ugotowaną i odciśniętą kapustę kiszoną, ugotowany i odcedzony makaron oraz podsmażone z cebulą mięso mielone. Całość wymieszać i smażyć ok. 5-10 min, Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
ostatnio dodane
Sałatka ziemniaczana do grilla
Gwiazdka

Sałatka ziemniaczana do grilla

Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną na grilla? Zobaczcie przepis na pyszną sałatkę, która idealnie pasuje do grilla. Smacznego!
Wiosenne śniadanie
Gwiazdka

Wiosenne śniadanie

Jak zrobić sałatkę z jajkiem, ogórkiem i rzodkiewką? Oto pyszne wiosenne śniadanie z jajkami, świeżymi ogórkami i rzodkiewką.
Jak zrobić bruschettę
Gwiazdka

Jak zrobić bruschettę

Oto przepis, jak zrobic bruschettę, czyli tradycyjną włoską przekąskę. Pyszna i włoska, czego chcieć więcej? :)
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Gwiazdka

Jak zrobić sernik na kruchym spodzie

Sernik na kruchym spodzie to pyszne ciasto z serem, które składa się z dwóch warstw - spodu z ciasta kruchego i masy serowej. Oto    przepis na sernik na kruchym spodzie!
Jak zrobić ciasto bananowe
Gwiazdka

Jak zrobić ciasto bananowe

Jak zrobić ciasto bananowe? Bardzo łatwo, sprawdźcie ten prosty przepis na ciasto bananowe. 
Jak zrobić quiche lorraine
Gwiazdka

Jak zrobić quiche lorraine

Oto przepis na quiche lorraine, pyszne francuskie danie, ktore można podawać zarówno na ciepło, jak i zimno. A zatem jak zrobić quiche lorraine. 
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!