Polecamy dzisiaj:

Faworki czyli przepis na chrusty

Łazanki z kiszoną kapustą.

print Drukuj
Łazanki z kiszoną kapustą.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
0.0

0 ocen

Takie danie jest bardzo syte.Możemy je przygotować na piątkowy bezmięsny obiad.Wykonanie łazanek nie jest trudne,a są dużo smaczniejsze od kupnych.

składniki

Łazanki:

2 szklanki mąki pszennej

3 duże jajka

1 łyżeczka soli

 

Kapusta:

50 dag kapusty kiszonej

2 duże cebule

sól i pieprz do smaku

olej do smażenia

przyprawa do dań z kapusty

 

Dodatkowo:

mąka pszenna do posypania stolnicy

1 łyżka oleju

sól do gotowania łazanek

sposób przygotowania

1.Kapustę kiszoną wypłukać,przełożyć do garnka,zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.Następnie kapustę dokładnie odcedzić.

2.Cebule obrać,pokroić w kostkę i usmażyć na oleju,następnie przełożyć do kapusty wraz z olejem na którym się smażyła.Przyprawić do smaku solą,pieprzem i przyprawą do dań z kapusty.Chwilę całość przesmażyć.

3.Do mąki dać sól,wbić jajka i zagnieść ciasto.Ciasto wałkować na posypanej mąką stolnicy,kroić w pasy,a następnie w kwadraty.Pokrojone łazanki ułożyć na posypane mąką stolnicy i zostawić na pół godziny do przeschnięcia.

4.Łazanki gotować  w osolonej wodzie z dodatkiem oleju do miękkości.Następnie dokładnie odcedzić.

5.Łazanki przełożyć do gorącej kapusty.Wymieszać dokładnie i podawać.Smacznego.

Ocena:
0.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!