Woda
0,5 kostki rosołowej
Sól i pieprz do smaku
1 łyżka natki pietruszki
7 dag sera żółtego
1 łyżka mąki pszennej
1 łyżka bułki tartej
Dodatkowo:
Bułka tarta
Mąka pszenna
Olej do smażenia
Do garnka wlewamy wodę i dajemy kostkę. Całość zagotowujemy. Ryż wsypujemy do worka z dziurami i gotuejmy w przygotowanej wodzie domiekkości. Odcedzamy Letni mieszamy z posiekaną natką pietruszki, przyprawiamy solą pieprzem, dajemy mąkę i bułkę tartą. Ser żółty kroimy w kostkę. Z ryżu formujemy 6 kulek średniej wielkości i do każdej wciskamy do środka kosteczkę sera. Kazdą przygotowaną kulkę obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na rumiano z obu stron.
Sałatka ziemniaczana do grilla
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu