Polecamy dzisiaj:

Moja botwinka z jajkiem

Kuchnia polska

Ocena: Gwiazdka 1 Gwiazdka 2 Gwiazdka 3 Gwiazdka 4 Gwiazdka 5

4322 oceny

Ulubione gołąbki

Ulubione gołąbki

Gołąbki lubię najbardziej, gdy są w młodej kapuście. Wprawdzie pierwsza kapusta, która pojawi się sklepach jest zbyt mała na gołąbki, ale już późniejsza nadaje się świetnie i gołąbki są wówczas najsmaczniejsze.
Gołąbki z mięsem

Gołąbki z mięsem

Co jak co, ale gołąbki raz na jakiś czas należy przygotować. Wiem, że nie jest to danie szybkie do zrobienia, ale też gołąbki nie są przez nas szykowane znowu tak często. Wymagają pracy i oddają nam tyle radości podczas jedzenia, że wiemy, że należy od czasu do czasu gołąbki przygotować.
Linia
Gołąbki z młodej kapusty

Gołąbki z młodej kapusty

Mamy teraz całe mnóstwo młodej kapusty, więc nadszedł czas na gołąbki. Niektórzy twierdzą, że najlepsze gołąbki są ze starej kapusty. Ja najlepiej lubię gołąbki z młodej kapusty. Są mięciutkie i smaczniejsze. Polecam.
Domowe pierogi z jagodami

Domowe pierogi z jagodami

Domowe pierogi z jagodami - nie ma nic lepszego na letnie dni, szczególnie, gdy się te jagody nazbiera samodzielnie. Co roku nie mogę się doczekać na sezon jagodowy, bo uwielbiam jagody i pomimo, ze teraz można kupić jagody cały okrągły rok, to jednak nie ma porównania ze świeżymi jagódkami. Pierogi z jagodami smakują wtedy najbardziej. A oto sprawdzony przepis na pierogi z jagodami.
Linia
Jak zrobić pierogi z jagodami

Jak zrobić pierogi z jagodami

Pierogi z jagodami, gdy sezon na jagody się zaczyna, to w moim domu sztandarowe danie. Pierogi z jagodami polane śmietaną to danie, które zasmakuje myślę każdemu. A jagody są zdrowe, więc niech każdy patrzy, jak zrobić pierogi z jagodami i bierze się do pracy :)
Pierogi z jagodami mojej Babci

Pierogi z jagodami mojej Babci

Pierogi z jagodami kojarzą mi się tylko z moją Babcią, robiła wspaniałe pierogi z jagodami. Własnoręcznie zbierane jagody, a potem pyszne, ciepłe jeszcze pierogi z jagodami polane śmietaną. Ach, aż ślinka cieknie.
Linia
Przepis na ogórki małosolne

Przepis na ogórki małosolne

Pojawiły się już w sklepach pierwsze ogórki “gruntowe” - oczywiście ze szklarni. Jednak możemy już z nich zrobić ogórki małosolne. Przepis na ogórki małosolne jest banalny, więc polecam. A po kilku dniach mamy takie ogórki małosolne, ze pace lizać :)
Młoda kapusta przepis

Młoda kapusta przepis

Wreszcie młoda kapusta na obiad! Nie mogłem się doczekać, a jak wiadomo najlepiej smakuje pierwszy raz, bo każda natępna chociaż równie dobra lub lepsza to już nie to samo, co pierwsza w roku młoda kapusta. Także, gdy młoda kapusta jest na rynku warto zrobić przepis. Polecam.
Linia
Moja botwinka z jajkiem

Moja botwinka z jajkiem

Dziś przedstawiam przepis na pyszną wiosenną zupę: botwinka. Botwinka jest zdrowa, smaczna i niezwykle tania, co nie jest bez znaczenia. Botwinka często gości w moim domu wiosną i wczesnym latem. Przyrządzam ją regularnie dopóki na moim ryneczku jest w sprzedaży botwinka czyli młode buraczki z łodygami i liśćmi.
Tradycyjna botwinka

Tradycyjna botwinka

Nie wyobrażam sobie wiosennego stołu na którym nie stałaby botwinka. Botwinka to wyjątkowa zupa, bardzo prosta w przygotowaniu. Botwinka ma wyjątkowy smak i aromat. Zachęcam wszystkich do wypróbowania - oto mój przepis na botwinkę. To tradycyjna metoda przygotowania ale można ją modyfikować według uznania.
Linia
Botwinka przepis wiosenny

Botwinka przepis wiosenny

Botwinka to jedna z moich ulubionych wiosennych zup. Botwinka jest bardzo prosta w przygotowaniu. Zupa botwinka smakuje wyjątkowo podana na gorąco, chociaż wiem, że wiele osób lubi chłodniki przyrządzone z botwinki. Oto moja ulubiona i sprawdzona botwinka.
Rosół warzywny

Rosół warzywny

Jak ugotowac rosół? Rosół nie musi być koniecznie gotowany na mięsie. Popadamy w modę eliminowania go z naszej diety i stąd powstaje wiele odmian do tej pory mięsnych dań, które ewaluowały i obecnie możemy je spożywać jako warzywne - jarzynowe. Rosół gotowany na warzywach jest równie smaczny i zdrowy - szczerze polecam przepis na rosół warzywny.
Linia
Rosół na wołowinie

Rosół na wołowinie

Jak ugotować rosół? Czy rosół jest kaloryczny? Snuje się wiele teorii na ten temat. A mądrość życiowa podpowiada, że rosół może jest i kaloryczny (zależy od tłustości mięs, sposobu ugotowania makaronu) ale jest także rosół bardzo odżywczy i nie na darmo podaje się rosół osobom chorym w celach rekonwalescencyjnych. Ja twierdzę, że rosół nie tuczy i tej wersji się trzymam.
Rosół z kury

Rosół z kury

Jak ugotować rosół z kury? Oto sprawdzony przepis na rosół z kury, bo kto nie lubi rosołu? Rozsądek i gra kolorów zachęca do spróbowania tejże zupy. Może rosół nie powala na kolana ale zawsze jest na miejscu i na czasie i doskonale komponuje się do każdej uroczystości czy imprezy. Niektórzy nawet twierdzą, że rosół jest dobry na wszystko. I ja się z nimi zgadzam. Polecam rosół z kury.
Linia
Rosół przepis klasyczny

Rosół przepis klasyczny

Jak ugotowac rosół? Co rosół, to inny przepis, bo ilu smakoszy tyle rosołów jest na świecie, a biorąc pod uwagę dodatki, czyli z czym można zjeść rosół i na czym rosół ugotować, to już w ogóle cyfra prawie astronomiczna. Ja lubię rosół klasyczny i dlatego przepis na rosół klasyczny podam.
Rosół przepis na wiejski rosół

Rosół przepis na wiejski rosół

Jak ugotować rosół - Rosół to najprostsza do wykonania zupa na świecie. Jednak jej smak zależy przede wszystkim od rodzaju dobranego mięsa, na którym gotuje się wywar. Ja najlepiej lubię rosół ugotowany na wiejskiej kurze. Rosół jest wtedy esencjonalny i wtedy czuję prawdziwy smak, a jeszcze jak dodam liść białej kapusty to po prostu miód nie rosół. Polecam.
Linia
Wiejski sos tatarski

Wiejski sos tatarski

Zamiast kupować sos tatarski w sklepie, w mojej rodzinie robimy sobie wiejski sos tatarski sami. Taki domowy sos tatarski będzie idealnie komponował się np. z szynką czy z łososiem. Sos tatarski pasuje również do grilla. W związku z tym polecam mój sprawdzony przepis na sos tatarski.
Domowy sos tatarski

Domowy sos tatarski

Nie ma to jak domowy sos tatarski. Wolę go sama zrobić niż kupowac nie wiadomo co, szczególnie, że sos tatarski zrobić łatwo. A sos tatarski pasuje do mięsa, grilla, jajek i w ogóle, gdy nie ma się kłopotów ze zdrowiem (majonez i cholesterol!), warto zajadać sos tatarski.
Linia
Żurek tradycyjny

Żurek tradycyjny

Dlaczego żurek jest i smaczny i zdrowy? Dzieje się to za sprawą sposobu jego przyrządzana na bazie zakwasu z razowej mąki żytniej. Nawet tzw. niejadki lubią żurek bo jest pożywną zupą z dodatkiem jajeczka i kiełbaski - oczywiście nie byle jakiej kiełbaski, tylko swojskiej.
Pachnący żurek

Pachnący żurek

Każdy kto przygotuje żurek wg mojego przepisu i kto go spróbuje, zakocha się w tej potrawie. W moim żurku jest wszystko to czego potrzebujemy: odrobina kwasu, odrobina mięsa, kwintesencja smaku i wiosenny koperek. Oto pachnący żurek, zachęcam.
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!