1 wafelek czekoladowy
100 ml śmietanki
1 łyżeczka kakao
2 kostki białej czekolady
1 truskawkowa galaretka
3 łyżki cukru pudru
Galaretkę truskawkową przygotowujemy w 0,5 litra wody jak napisane na opakowaniu. Gdy galaretka wystygnie wlewamy ją do dwóch szklanek i ustawiamy je pochyło, aby zastygły się na ukos. Najlepiej wsadzić na chwilę do lodówki. Schłodzoną śmietankę ubijamy pod koniec wsypujemy cukier puder. Parę łyżek bitej śmietany odbieramy do innego naczynia i mieszamy z kakao. Wafelka czekoladowego np. Grześka kruszymy i wsypujemy po połowie do obu szklanek. Jasną śmietankę dajemy do worka cukierniczego i wyciskamy do obu szklanek po połowie. Na wierzch wyciskamy śmietankę z kakao. Dekoracyjnie przybieramy startą czekoladą.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
zapiekana brzoskwinia pod bezową pierzynką
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu