W tradycyjnym przepisie kuchni polskiej, krupnik wykonuję się na kaszy jęczmiennej, która zawiera gluten. Nie oznacza to jednak że krupniku nie mogą jeść osoby z nietolerancją na ten rodzaj białka. Krupnik z kaszą jaglaną mogą bez obaw zajadać osoby z celiakią bądź inną nietolerancją na gluten jak i osoby zdrowe! Chociaż zaznaczam, że całkowita eliminacja z diety glutenu zawsze wymaga konsultacji ze specjalistą - dietetykiem czy lekarzem!
Aby przygotować krupnik z kaszą jaglaną należy:
Gotowy krupnik nałożyć na talerze i udekorować pietruszką. Bo nie ma jak gorący krupnik! :)
Smacznego!
Zimowa zupa z kulkami mięsnymi
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu