mąka 2,5 szklanki
żółtka 3 sztuki
margaryna 200 gram
drożdże 30 gram
mleko ,% do rozczynu 1/3 szklanki
cukier do rozczynu 1 łyżka
migdały
powidła wg uznania
jajko 1 do posmarowania
CIASTO:
mąkę wymieszać z margaryną startą na tarce,dodać rozczyn,żółtka,zagnieść ciasto,odstawić na 30 minut ,ciasto dzielę na części ,z każdej toczyć około 30 cm. rulonik, zwijać w ślimaka ,układać na blaszkę ,na środek ślimaczka położyć łyżeczkę powideł wcisnąć magdał,piec 20 minut w 190 st.
smacznego !!
piekę w temp.190 stopni 15 minut
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu