3,5 szkl mąki
4 żółtka
50 ml oleju
1 margaryna
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 szkl cukru pudru
1 szkl cukru
Krem z orzechów:
20 dag mielonych orzechów włoskich
12 dag cukru pudru
Alkohol do smaku
3/4 szkl mleka
1 margaryna
Masa:
5 łyżek Nutelli
10 dag masła
Śmietanka:
600 ml śmietanki 30%
2 galaretki
¾ szkl wrzątku
Przygotujemy na samym początku ciasto kruche. Z maki, żółtek, oleju, margaryny, proszku, cukru pudru zagniatamy ciasto i dajemy na dwie blaszki o wymiarach 25/36. Z białek ubijamy pianę z cukrem i dajemy ja na jedno ciasto. Pieczemy do 20 minut.
Nutellę miksujemy z masłem.
Przygotujmy masę orzechową: Mleko zagotowujemy i zalewamy nim orzechy włoskie. Margarynę ucieramy na puch i mieszamy z zimnymi orzechami, cukrem pudrem i alkoholem do smaku.
Na samym końcu ubijmy śmietankę i wymieszajmy ja z tężejącą galaretką dowolnego smaku rozpuszczoną we wrzątku.
Złożenie gotowego ciasta z bezą: na spód dajmy ciasto z bezą- krem z orzechów- ciasto- nutella- śmietanka- dekoracja
Kruche ciasto z jabłkami i budyniem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu