1 łyżka kakao
40 dag mąki
1 łyżeczki proszku
4 żółtka
3 łyżki śmietany
1 szkl cukru pudru
15 dag margaryny
Polewa na ciasto jasne:
4 białka
1 słoik marmolady
0,5 szkl cukru
1 szkl krojonych orzechów
10 dag kokosu
1 starta gorzka czekolada
Pianka na ciasto ciemne:
4 białka
1 kisiel wiśniowy
0,5 szkl cukru
Masa:
Cukier do smaku
1 margaryna
2 budynie
0,5 l mleka
Na początku zajmijmy się ciastem kruchym:
Z wszystkich oprócz kakao składników zagniećmy ciasto na stolnicy. Podzielmy je na pół i do jednej części dodajmy kakao. Ciasta wyłóżmy na dwie formy.
Nastepnie zróbmy pianę na ciemne ciasto:
Białka jajek ubijmy z cukrem na sztywną pianę. Wsypmy kisiel wiśniowy. Wyłóżmy na ciemne ciasto i pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.
Masę na ciasto jasne wykonajmy następujaco:
Czekoladę zetrzyjmy na małej tarce. Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajmy czekoladę, wiórki kokosowe i orzechy .
Na jasne ciasto dajmy marmoladę i pianę z bakali. Pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.
Na końcu zajmijmy się kremem.
Niedużą część mleka ugotujmy z cukrem w reszcie zmieszajmy budyń . Wlewjmy go na gotujące sie mleko i gotujmy do zgęstnienia. Zmiksujemy z margaryną.
Ułozenie ciasta:
Na spodzie -Ciasto jasne- masa- ciasto ciemne różową pianką do góry- dekoracja polewą
Kruche ciasto z jabłkami i budyniem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu