60 dag mąki
8 żółtek
40 dag margaryny
1 szkl cukru pudru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki amoniaku
Masa z jabłkami:
1,40 kg jabłek
2 galaretki pomarańczowe
Cukier do smaku
Masa orzechowa:
1 masło
Cukier puder do smaku
20 dag mielonych orzechów włoskich
1 szkl mleka
Podane składniki na ciasto zagniatamy i pieczemy z nich ciasta dwa.
Przygotowujemy jabłka najpierw je obieramy i scieramy na tarce a nastepnie smażymy . Dodajemy galaretki i dodajemy cukier do smaku.
Masa orzechowa polega na zagotowaniu mleka i zalaniu nim orzechów. Nastęnie je studzimy i i łączymy z utartym wcześniej masłem. Można dać alkoholu do smaku.
Przełożenie gotowego ciasta na spodzie kruche ciasto- masa z jabłkami- ciasto- masa orzechowa- ciasto- polewa czekoladowa i posypka lub kokos
Kruche ciasto z jabłkami i budyniem
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu