150 g zimnego masła
80 g cukru pudru
2 żółtka
oraz:
marmolada
cukier puder
Ciasto kruche:
składniki zagnieść do uzyskania jednolitej kuli ciasta,zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce ( 1 godz.)
Ciasto cienko rozwałkować i za pomocą foremki wykrawać serduszka.
W połowie ciastek wykroić mniejsze serca.
Piec w 200 stopniach 10 minut.
Po upieczeniu i ostygnięciu ciastka bez otworów posmarować marmoladą i przykryć drugim ciastem .
Posypać cukrem pudrem.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu