Można je nadziać farszem na słodko lub słono. Dzięki dodaniu masła kruche babeczki pachną i smakuje rewelacyjnie.
Przepis na kruche babeczki:
Na stolnicę przesypuję makę, dodaję masło i siekam, dodaję żółtka wymieszane z solą, zagniatam ciasto, zawijam w folię spożywczą i schładzam 1 godzinę
Zimnym ciastem wylepiam foremki, piekę w 180 stopniach 12 -15 minut.
Po ostudzeniu kruche babeczki przechowuję w szklanym słoiku.
Babeczki z konfiturą z róży i rajskich jabłuszek
Babeczki z masą czekoladową z kokosem
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu