Babeczki sernikowe z jeżyną

Babeczki sernikowe z jeżyną

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 5

Przepis na kruche babeczki - na zewnątrz ciasto kruche a w środku kryje się masa sernikowa, dodatkowo dodałam sezonowe owoce - jeżyny. Pyszny desewr :) Polecam sprawdzony przepis!

Składniki:

  • ciasto kruche :
  • masło 100 gram
  • żółtko jaja 2 sztuki
  • mąka 1,5 szklanki
  • lodowata woda 2 łyżki
  • środek babeczek :
  • twaróg trzykrotnie zmielony  250 gram
  • cukier puder  3 łyżki
  • mąka pszenna 1,5  łyżki
  • śmietana kremówka 125  ml.
  • jajka 2 sztuki
  • dodatkowo jeżyny

Sposób przygotowania:

Przepis na kruche babeczki, jak ja je robię:

  1. Masło posiekać z mąką dodać zółtka oraz lodowatą wodę, zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce
  2. Foremki wylepiać ciastem, podpiec 8 minut w 180 stopniach.
  3. Środek babeczek : przełożyć do miski twaróg, dodać cukier, jajka, wlać śmietanę, wsypać mąkę, wymieszać tylko do połączenia sie składnków.
  4. na podpieczone babeczki wlewać masę serową i ponownie piec w 160 stopniach 25-30 minut
  5. po upieczeniu schłodzić w lodówce, udekorować jeżynami.

Pyszne kruche babeczki gotowe :)

SMACZNEGO !

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy