Królik

Królik

Ocena: ★

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Bardzo zdrowe mięso  królika polecam każdemu a w szczególności dzieciom!

Składniki:

  • 4 szt mięso z królika - nogi
  • 2 ząbki duże czosnku
  • 9 łyżek mąki pszennej
  • 1 cebula
  • 2 łyżki smalcu
  • do smaku sól i pieprz
  • 1 szt kostka rosołowa
  • MARYNATA:
  • 1,5 litra wody
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe

Sposób przygotowania:

Przepis na królika w kilku krokach:

  1. Zacznijmy od umycia nóżek królika. Następnie przygotowujemy marynatę: do garnka wlewamy  wodę, dajemy ziele i liść laurowy.
  2. Marynatę chłodzimy i dajemy do niej mięso. Odstawiamy na  12 godzin.
  3. Następnie nóżki panierujemy w mące i dajemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy smalec, obrany czosnek i cebulę pokrojone w drobną kostkę oraz kostkę rosołową.  Przyprawiamy. 
  4. Wszystko dusimy do miękkości.

Pyszny królik gotowy.

Smacznego!

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy