Królik
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 4
Bardzo zdrowe mięso królika polecam każdemu a w szczególności dzieciom!
Składniki:
- 4 szt mięso z królika - nogi
- 2 ząbki duże czosnku
- 9 łyżek mąki pszennej
- 1 cebula
- 2 łyżki smalcu
- do smaku sól i pieprz
- 1 szt kostka rosołowa
- MARYNATA:
- 1,5 litra wody
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
Sposób przygotowania:
Przepis na królika w kilku krokach:
- Zacznijmy od umycia nóżek królika. Następnie przygotowujemy marynatę: do garnka wlewamy wodę, dajemy ziele i liść laurowy.
- Marynatę chłodzimy i dajemy do niej mięso. Odstawiamy na 12 godzin.
- Następnie nóżki panierujemy w mące i dajemy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy smalec, obrany czosnek i cebulę pokrojone w drobną kostkę oraz kostkę rosołową. Przyprawiamy.
- Wszystko dusimy do miękkości.
Pyszny królik gotowy.
Smacznego!
Autor: aga-27
Polecamy również
Królik
Bardzo zdrowe mięso królika polecam każdemu a w szczególności dzieciom!Zobacz więcej przepisów na: