Krokiety

Krokiety

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 10

Bardzo lubie takie krokiety, gdy są z grzybami i dużą ilością sosu!

Składniki:

Naleśniki: 
15 dag mąki pszennej 
jajko
250 ml mleka
olej do smażenia
Sos: 
15 dag grzybów świeżych gotowanych
2 łyzkimąki pszennej
5 łyzek śmietany
sól i pieprz
Farsz: 
cebula 
1 łyżka masła
2 garście kapusty kiszonej gotowanej

Sposób przygotowania:

Na początku upieczmy naleśniki:
Wszystkie skłądniki na ciasto miksujemy ze sobą, 1/3 ciasta odlewamy a z pozostałego  smażymy naleśniki na oleju. 

Farsz:
Kapustę kroimy. Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na maśle dodajemy do kapusty i nakładamy na każdy naleśnik i składamy w kwardrat .Każdy maczamy w pozostawionym cieście i  smażymy na oleju.

Na końcu przygotowujemy sos grzybowy:

 W wodzie z grzybów robimy sos czyli mąkę wymieszana ze śmietaną wlewamy do gotującego się wywaru , zagotowujemyi podajemy polena nim krokiety. 

# Tagi:

Autor: aga-27

Polecamy nasze przepisy