Ciasto na naleśniki:
2 jajka
około 1 szklanka mąki pszennej
2 szklanki mleka
szczypta proszku do pieczenia
pół łyżeczki soli
Nadzienie:
pół puszki odsączonej kukurydzy
12 plasterków sera żółtego
6 długich parówek lub 12 małych
Dodatkowo:
bułka tarta do obtaczania
olej do smażenia
2 jajka do panierowania
1. Składniki na ciasto miksujemy stopniowo dodając mąkę i do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju po kilka chwil z obu stron.
2. Następnie na każdy naleśnik nakładamy plasterek sera, pół długiej parówki lub jedną małą, łyżeczkę kukurydzy, zwijamy formując krokiety.
3. Jajka należy roztrzepać z odrobiną soli do smaku. Nastepnie panierować w nich krokiety a następnie w bułce tartej.
4. Tak przygotowane krokiety smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.
5. Podajemy gorące i smacznego.
Krokiety z kapustą i pieczarkami
Krokiety z młodą kapustą i kiełbaską.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu