Polecamy dzisiaj:

Fasola szparagowa z kiełbasą

Krokieciki z parówką, serem żółtym i kukurydzą.

print Drukuj
Krokieciki z parówką, serem żółtym i kukurydzą.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 12
Ocena:
4.0

2 oceny

Jest to bardzo smaczny i syty pomysł na obiad. Polecam przepis na te krokiety.

składniki

Ciasto na naleśniki:

2 jajka

około 1 szklanka mąki pszennej

2 szklanki mleka

szczypta proszku do pieczenia

pół łyżeczki soli

 

Nadzienie:

pół puszki odsączonej kukurydzy

12 plasterków sera żółtego 

6 długich parówek lub 12 małych

 

Dodatkowo:

bułka tarta do obtaczania

olej do smażenia

2 jajka do panierowania

sposób przygotowania

1. Składniki na ciasto miksujemy stopniowo dodając mąkę i do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie smażymy naleśniki na rozgrzanym oleju po kilka chwil z obu stron.

2. Następnie na każdy naleśnik nakładamy plasterek sera, pół długiej parówki lub jedną małą, łyżeczkę kukurydzy, zwijamy formując krokiety.

3. Jajka należy roztrzepać z odrobiną soli do smaku. Nastepnie panierować w nich krokiety a następnie w bułce tartej.

4. Tak przygotowane krokiety smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.

5. Podajemy gorące i smacznego.

Ocena:
4.0
Liczba porcji 12
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Zupa cebulowa
Gwiazdka

Zupa cebulowa

Przepis na zupę cebulową, pyszną i zdrową. Zupa cebulowa dobra na kaca? Trzeba wypróbować ten przepis kuchni francuskiej :) 
Przepis na ciasto marchewkowe
Gwiazdka

Przepis na ciasto marchewkowe

Pyszne ciasto marchewkowe, jesienny przebój, którego nie może zabraknąć na naszym stole. Polecam   przepis na ciasto marchewkowe.
Idealny sernik na jesień
Gwiazdka

Idealny sernik na jesień

Za oknem już prawdziwa jesień. To czas ciepłych i aromatycznych naparów, imbiru, herbat i wszystkiego, co nas rozgrzeje w chłodne dni. Więcej czasu spędzamy teraz w domu, dlatego warto umilić sobie ten jesienny czas słodkim akcentem. Jesień to również okres na konkretne owoce i warzywa. Na targach widoczne są jabłka, gruszki i dynie. Dynia to niemal symbol październikowego miesiąca, za sprawą czasu występowania oraz Halloween, które świętowane jest na koniec miesiąca. Zachęcamy Was do przygotowania pysznego sernika dyniowego, który sprawdzi się idealnie na podwieczorek czy na imprezę.
Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu
Gwiazdka

Jak ugotować brokuła czyli cyma na talerzu

Jak ugotować brokuła? Jakie właściwości ma brokuł? Dlaczego warto jeść brokuły? zapraszamy do naszego artykułu o tym pysznym i zdrowym warzywie 
Dwa sposoby na sernik z bezą
Gwiazdka

Dwa sposoby na sernik z bezą

Sernik z bezą to fantastyczna wariacja łącząca kruchy spód, kremowe wnętrze sernika i niezwykle słodkie zwieńczenie, jakim jest piankowy top. Można śmiało stwierdzić, że to ulubione ciasto wszystkich Polaków i jest najchętniej przygotowywane na uroczystości. Nie trzeba się zastanawiać dlaczego, bo oprócz fantastycznego smaku, niezwykle pięknie prezentuje się na każdym stole.  Istnieje kilka sposobów na wykorzystanie bezowego wierzchu. Największą popularnością cieszy się tak zwany    sernik z rosą, którego wierzch jest miękki a pod wpływem czasu i temperatury, pojawiają się na nim kropelki słodkiej wody, stanowiąc dodatkową dekorację.
Łatwy przepis na tiramisu
Gwiazdka

Łatwy przepis na tiramisu

Przepis na tiramisu    czyli wspaniały włoski deser. Polecam mój przepis na tiramisu, bo jest naprawdę łatwy. A deser doskonały mozna powiedziec :)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!