Jest to lekki deserek, który pobudza wszystkie nasze zmysły. Słodki i puszysty krem przełamany kwaskowatym smakiem truskawki. Deser może miło zaskoczyc :)
1. Żółtka i cukier muscovado umieścic w misce. Miksowac tak długo, aż masa będzie puszysta ( będzie miała ciemny kolor ). Dodac jogurt. Zmiksowac.
2. Żelatynę zalac zimną wodą i odstawic do napęcznienia. Następnie podgrzac w mikrofali ( kilka sekund ) lub rondelku ( nie może dojsc do wrzenia, ale musi byc płynna ). Poczekac chwilkę, aby lekko przestygła. Dodac strużką do kremu, dalej miksując.
3. Śmietanę kremówkę ubic z cukrem pudrem. Przełożyc po równo do pucharków ( zostawic z 4 łyżki do ozdoby ). Do pucharków wlac krem. Wstawic do lodówki.
4. Truskawki lekko odmrozic ( 2min. w mikrofali ). Następnie zmiksowac blenderem. Dodac sok z cytryny. Wymieszac. Wlac do pucharków. Przyozdobic resztą śmietany i startą czekoladą.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Pierś kurczaka w sosie truskawkowym
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu