krem z cieciorki

krem z cieciorki

Ocena: ☆

0 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Pożywna zupa- krem  z cieciorką ze świeżym rozmarynem

Składniki:

marchew 1 sztuka
bulion drobiowy 1 litr
włoszczyzna
cieciorka konserwowa 1 szklanka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka słodka mielona 1 łyżeczka
rozmaryn

sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

  • cieciorkę zalewam wodą i odstawiam na 2 godziny
  • marchewkę kroję na plastry
  • do garnka wlewam bulion dodaję marchewkę ,paprykę pokrojoną w słupki i włoszczyznę
  • dodaję cieciorkę i gotuję około 1 godz.
  • po tym czasie miksuję
  • doprawiam
  • podaję posypaną słodką papryką udekorowaną gałązką rozmarynu

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy