krem z cieciorki
Ocena: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆
0 Ocen
Ilość porcji: 2
Pożywna zupa- krem z cieciorką ze świeżym rozmarynem
Składniki:
marchew 1 sztuka
bulion drobiowy 1 litr
włoszczyzna
cieciorka konserwowa 1 szklanka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka słodka mielona 1 łyżeczka
rozmaryn
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
- cieciorkę zalewam wodą i odstawiam na 2 godziny
- marchewkę kroję na plastry
- do garnka wlewam bulion dodaję marchewkę ,paprykę pokrojoną w słupki i włoszczyznę
- dodaję cieciorkę i gotuję około 1 godz.
- po tym czasie miksuję
- doprawiam
- podaję posypaną słodką papryką udekorowaną gałązką rozmarynu
# Tagi:
Autor: joanna1974
Polecamy również
krem z cieciorki
Pożywna zupa- krem z cieciorką ze świeżym rozmarynemZobacz więcej przepisów na: