4 żółtka,
1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki mąki,
Ekstrakt waniliowy
Oddzielamy żółtka od białek Dodajemy do żółtek cukier. i mieszamy żółtka z cukrem, dodajemy do naszej mieszanki mąkę i mieszamy. wlewamy mleko do garnuszka i zagotowujemy.
Przekładamy mieszankę z żółtkami do rondelka i stopniowo, cały czas mieszając dodajemy mleko.
Postawiamy rondelek na mały ogień i podgrzewamy, cały czas mieszając aż krem zgęstnieje. Dodajemy do smaku cukier waniliowy lub ekstrakt z wanilii.
Jak krem zgęstnieje ściągamy go z ognia i odstaw na bok do wystygnięcia.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu