Polecamy dzisiaj:

Moja botwinka z jajkiem

Krem czekoladowy light

print Drukuj
Krem czekoladowy light

Shutterstock.com

liczba porcji Liczba porcji 2
Ocena:
5.0

6 ocen

Produkty light to produkty, w których obniżono zawartość tłuszczu lub cukru o przynajmniej 30%. Przeciętna zawartość tłuszczu w 100g przeciętnego, kupnego kremu czekoladowego to odpowiednio 35 g tłuszczu i 60 g węglowodanów, W kremie czekoladowym light obniżyłam zawartość cukrów o ponad 70%, a tłuszczu prawie o 60% - robi wrażenie!!! Co ważniejsze w smaku, krem czekoladowy light nie ma sobie równych :)

składniki
  • Awokado (bardzo dojrzałe!) 1 sztuka
  • Kakao gorzkie 2-3 łyżki
  • Miód 1-2 łyżki
  • Mleko (krowie lub roślinne) 1,5% 2 łyżki
  • Sól morska szczypta
  • Świeże owoce
sposób przygotowania

A oto przepis na krem czekoladowy light

  1. Miękkie, dojrzałe awokado należy umyć i obrać ze skórki
  2. Następnie wszystkie składniki zmiksować na gładki krem - można również rozgnieść widelcem
  3. Krem lekko rozcieńczamy mlekiem - w wersji bezmlecznej mleko krowie zastępujemy każdym innym mlekiem roślinnym!

Krem czekoladowy przełożyć do słoiczka - schłodzić i podawać ze świeżymi owocami

polecamy
polecamy
ostatnio dodane
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Magiczne Kotlety
Gwiazdka

Magiczne Kotlety

Pieczarki z połaczeniem serka topionego to pyszne nadzienie do schabu.
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem
Gwiazdka

Kotlety z kurczaka z pysznym nadzieniem

Pomysł na pyszny niedzielny obiad
Naleśniki po węgiersku
Gwiazdka

Naleśniki po węgiersku

Przepis na naleśniki z mięsem. Dziś polecam naleśniki z sosem węgierskim. Przepis na naleśniki z mięsem jest prosty, a danie sycące i pyszne. Polecam naleśniki na sycący obiad czy kolację!
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!