Przepyszne schabowe wykonane z udek również są dobre a jak przykryjemy pieczarkami każdego skuszą .
· Kilka udek w zależności ile chcecie zrobić kotletów udek
· Papryka ostra
· 2 jajka
· Mąka do panierowania
· Bułka tarta
· Olej do smażenia
· Sól
· Pieprz
·
Składniki na farsz:
· 40 dag pieczarek
· 2 cebule
· Sól
· Pieprz
· 2 Jajka
· 20 dag sera żółtego
· 3 pomidory
1. Kroimy udka na połowę, zdejmujemy skórę i wyjmujemy kość, rozbijamy, solimy i posypujemy papryką.
2. Obieramy cebule i kroimy w kostkę następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Kroimy pieczarki i dodajemy do cebuli.
4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
5. Udka zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i obtaczamy w mące, ponownie w jajku i na koniec w bułce tartej.
6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
7. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
8. W pieczarki wbijamy jajka.
9. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, dokładamy do grzybów, mieszamy.
10. Na udko układamy pokrojone w plastry pomidory.
11. Na pomidory farsz.
12. Na koniec posypujemy startym serem.
13. Zapiekamy 20 minut w 180°C.
14. Kotleciki gotowe.
15. Smacznego.
Fileciki pod migdałową panierką
Mielone z serkiem oraz papryką.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu