· 600 g fileta z kurczaka
· 100 g kapusty kiszonej
· 100 g pieczarek
· Cebula
· 2 jajka
· Sól
· Pieprz
· Olej do smażenia
· 2 łyżki maki pszennej
· 2 łyżki mąki ziemniaczanej
· Bułka tarta do panierki
1. Mięso z kurczaka drobno kroimy i przekładamy do miski.
2. Obieramy cebulę i również drobno kroimy, wkładamy do kurczaka.
3. Kroimy pieczarki oraz kapustę i wkładamy do miski.
4. Wbijamy dwa jajka.
5. Przyprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Wsypujemy mąki.
7. Dokładnie mieszamy i robimy ręką kotleciki.
8. Obsypujemy bułką tartą i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
9. Kotleciki gotowe.
10. Smacznego.
Fileciki pod migdałową panierką
Mielone z serkiem oraz papryką.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu