· ¾ szk bułki tartej
· Cebula
· Sól
· Pieprz
· Olej
· 50 dag filet z kurczaka
· ½ małego kalafiora
· 1 marchew
· 2 jajka
1. Drobno kroimy mięso.
2. Ścieramy kalafior na tarce o dużych oczkach
3. Marchew obieramy i również ścieramy na tarce o dużych oczkach.
4. Tak samo postępujemy z cebulą.
5. Wkładamy do miski mięso przyprawiamy solą oraz pieprzem.
6. Dodajemy kalafior.
7. Następnie marchew.
8. Również cebulę
9. Wbijamy dwa jajka
10. Dodajemy bułkę tartą.
11. Wyrabiamy i robimy kotleciki.
12. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
13. Kotlety gotowe.
14. Smacznego.
Fileciki pod migdałową panierką
Mielone z serkiem oraz papryką.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu