· Sól
· 1 słoik Cebulek marynowanych
· 3 szt Ogórka konserwowego
· Wykałaczki
· 2 opak koreczków śledziowych
· 3 podłużne ziemniaki
· Przyprawa do ziemniaków
1. Obieramy ziemniaki i kroimy na plasterki , następnie gotujemy na pół twardo w osolonej wodzie.
2. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy przyprawą do ziemniaków i zapiekamy 20 minut w 180˚C.
3. Ogórki kroimy na plasterki.
4. Robimy koreczki: na ziemniaka układamy plasterek ogórka, następnie koreczek śledziowy, na samej górze kładziemy cebulkę i utykamy wykałaczkę .
5. Gotowe koreczki układamy na półmisku i dekorujemy.
6. Koreczki gotowe.
7. Smacznego.
Koreczki śledziowe z suszoną śliwką
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu