Pyszne kopytka , rozpływające sie w ustach z gładkim pomidorowym sosem , polecam na obiad .
Kopytka:
ziemniaki ugotowane 1 kg
jajko 1 sztuka
maka ziemniaczana
mąka pszenna
sól do smaku
sos warzywny;
marchew 2 sztuki
pomidory z puszki
kukurydza
cebula czerwona 1 sztuka
sól i pieprz biały do smaku
szczypiorek
Ugotowane ziemniaki zmielić ,dodać jajko , oraz tyle mąki aby zagnieść ciasto.
Z ciasta formować ruloniki które kroić na kopytka .
Wrzucać na wrzącą i osoloną wodę ,gotować 2 minuty od wypłynięcia .
sos:
na patelni podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę ,dodać pomidory ,marchewkę startą na drobnych oczkach ,dusić do miękkości , dodać kukurydzę .następnie doprawić solą i białym pieprzem , dodać kopytka , wymieszać ,posypać posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego !
Gnocchi czyli włoskie kopytka z pomidorkami koktajlowymi
Kopytka, czyli kluski ziemniaczne
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu