Koperkowe kopytka

Koperkowe kopytka

Ocena:

1 Ocen

portions

Ilość porcji: 4

Sprawdzony przepis na kopytka wykorzystywany w mojej kuchni. Polecam podstawowy przepis na kopytka z dodatkiem koperku, wychodzą pyszne.

Składniki:

  • ziemniaki ugotowane 1 kg
  • jajko 2 sztuki
  • mąka 1 szklanka
  • koperek 1 pęczek
  • sól do smaku
  • olej 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Prosty i szybki przepis na kopytka z koperkiem:

  1. najpierw do miski dodaję zmielone, ugotowane ziemniaki oraz mąkę jajka i sól
  2. następnie koperek drobno siekam i dodaję do masy, całość zagniatam na gładkie ciasto
  3. teraz z ciasta roluję cienki wałek, tnę na skos i ostrą stroną noża spłaszczam robiąc wgłębienia
  4. nastepnie na wrzącą wodę wrzucam kopytka i gotuję od wypłynięcia 1 minutę

Pyszne kopytka gotowe. Szybki obiad podano :)

Smacznego!

Autor: joanna1974

Polecamy nasze przepisy