Polecamy dzisiaj:

Muszle zapiekane ze szpinakiem

Kompot z rabarbaru.

print Drukuj
Kompot z rabarbaru.

Izabela S.

liczba porcji Liczba porcji 4
Ocena:
5.0

1 ocena

A może kompot z rabarbaru? Pyszny i aromatyczny. Najbardziej uwielbiam gorący.

 

składniki

50 dag rabarbaru

woda

cukier do smaku

1 łyżka miodu prawdziwego

1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią

sposób przygotowania

1. Rabarbar oczyścić i umyć, następnie przełożyć do garnka, zalać wodą ( około 2 litry ). Gotować do miękkości rabarbaru.

2. Następnie dodać miód, cukier z wanilią i cukier do smaku.

3. Dokładnie wymieszać i przykryć pokrywką. Odstawić na chwilę, żeby nabrał aromatu.

4. Przed podaniem kompot przecedzić.

Ocena:
5.0
Liczba porcji 4
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!