woda 2 litry
suszone śliwki 5 sztuk
goździki 5 sztuk
cukier do smaku
1. Wodę zagotować z goździkami.
2. Jabłka dokładnie umyć i pokroić w półplasterki i usunąć gniazda nasienne.
3. Śliwki namoczyć w wodzie.
4. Gdy woda już przegotowana wrzucić do niej jabłka i wymoczone śliwki, zagotować, doprawić do smaku cukrem.
5. Odstawić na 15 minut a potem wlać do dzabnka i podawać.
Kompot z jabłek, cynamonem i anyżem.
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu