0,5 kg mąki
30 dag margaryny
4 żółtka
15 dag cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Marmolada wieloowocowa
1 czekolada mleczna
1 czekolada biała
Kolorowa posypka
Przygotowanie tych ciasteczek zacznijmy od przesiania maki na stolnicę dania margaryny cukru pudru, cukru waniliowego, proszku do pieczenia i żółtek .Nastepnie zagniatamy z tych składników ciasto. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość 4 milimetrów i wycinamy różnymi foremkami ciastka i układamy je na posmarowanej tłuszczem blaszce. Pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Następnie sklejamy marmoladą jeden do drugiego. Czekolady rozpuszczamy w osobnych naczyniach nad parą wodną. Ciastka dekorujemy polewami i posypujemy posypkami.
Walentynkowe ciasteczka z różowym kremem
Sałatka ziemniaczana do grilla
Ciasto z orzechową niespodzianką
Sałatka ziemniaczana do grilla
Jak zrobić sernik na kruchym spodzie
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu