Zielony koktajl ze szpinakiem i awokado

Zielony koktajl ze szpinakiem i awokado

Ocena:

61 Ocen

portions

Ilość porcji: 2

Śmiało można powiedzieć, że zielony koktajl ze szpinakiem i awokado to prawdziwa uczta dla ciała i duszy. Dzięki zielonemu koktajlowi ze szpinakiem i awokado uzupełnimy dietę w witaminy i składniki mineralne, ale także dostarczymy niezbędnych kwasów tłuszczowych omega-3, które wzmacniają m.in. prace naszego układu odpornościowego oraz nerwowego.

Składniki:

  • szpinak - 2 garście, ok. 100g
  • awokado – 1 dojrzała sztuka bez pestki, ok.100g
  • banany - 2 średnie sztuki, ok. 220gwoda mineralna -1-2 szklanki, 500 ml
  • sok z limonki lub cytrynysiemię lniane - 2 łyżki, ok.20g

Sposób przygotowania:

Poniżej przedstawiamy prosty przepis na zielony koktajl ze szpinakiem i awokado:

  1.  Opłukany szpinak zblenduj ze szklanką wody mineralnej
  2.  Miąższ z awokado i banany pokrój na mniejsze cząstki
  3.  Dodaj pozostałe składniki (awokado, banany, sok z limonki i siemię lnianę). Miksuj do uzyskania zielonej, jednolitej kremowej konsystencji
  4. W zależności od  potrzeby dodaj resztę wody i wymieszaj

Pij koktajl ze szpinakiem ze smakiem! :)

Autor: Marta

Polecamy nasze przepisy