8 jaj
8 łyżek cukru
8 łyżek mąki pszennej
4 łyżki kakao
4 łyżki oleju
2 łyżki octu
2 łyżki proszku do pieczenia
Placek kokosowy:
5 białek
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka mąki ziemniaczanej
20 dag wiórek kokosowych
1 szkl cukru
Masa:
4 masła
do smaku cukier puder
20 dag wiórek kokosowych
3 łyżki spirytusu
DODATKOWO:
1 powidło z kawałkami owoców
1 polewa czekoladowa
Upieczmy biszkopt z oddzielonych od żółtek białek i cukru ubijmy pianę i dodajmy resztę składników. Upieczmy dwa placki.
Placek kokosowy- robimy tak samo jak biszkopt i pieczemy około 35 minut.
Masa:
Masła ucieramy z cukrem pudrem, wsypujemy wiórki kokosowe i spirytus do smaku. Dokładnie mieszamy.
Przełożenie gotowego ciasta:
na spodzie biszkopt- cienka ilość masy - biszkopt- masa (nie wielka ilość)- reszta masy- powidło lub dżem - dekoracyjnie polewamy polewą czekoladową
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu