Polecamy dzisiaj:

Faworki czyli przepis na chrusty

Kokosowa krajanka

print Drukuj
Kokosowa krajanka

Agnieszka L.

liczba porcji Liczba porcji 38
Ocena:
1.0

1 ocena

Wyśmienite kawałeczki ciasta oblane polewą i otoczone wiókami kokosowymi! Polecam !

składniki

Ciasto:
20 dag wiórek kokosowych
4 łyżki płynnego miodu
10 dag margaryny
2 jaja
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 dag mąki
1 szkl cukru pudru
1 szkl mleka
Polewa:
2 czekolady mleczne
20 łyżek mleka

sposób przygotowania

Zacznijmy odo przygotowania ciasta ucieranego:

W naczyniu należy utrzeć , margarynę, cukier i jajka. Następnie wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia oraz wlewamy mleko i podgrzany miód sztuczny. Mieszamy ciasto i wylewamy na formę o wymiarze 25/36 i pieczemy do 30 minut w 170 stopniach. Chłodne ciasto kroimy w kwadraciki lub prostokąty.

Robimy polewę czekoladową:

Do rondelka dajemy połamaną czekoladę i mleko, gdy się rozpuszczą na ogniu każdy kwadracik oblewamy z każdej strony przygotowaną czekoladą i obsypujemy wiórkami kokosowymi.

Tagi: Desery, Ciasteczka
Autor:
Ocena:
1.0
Liczba porcji 38
polecamy
polecamy
ostatnio dodane
Fileciki pod migdałową panierką
Gwiazdka

Fileciki pod migdałową panierką

Nie ma nic prostszego, łatwego a zarazem pysznego do zrobienia jak kotlety pod migdałową pierzynką.
Ziemniaki z kotlecikami
Gwiazdka

Ziemniaki z kotlecikami

Ciekawy pomysł na faszerowane ziemniaki, małymi kotlecikami mielonymi. Polecam pyszne.
Tostowa zapiekanka z kurczakiem
Gwiazdka

Tostowa zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka na chlebie tostowym z makaronem oraz kurczakiem, którą możemy podać na obiad lub kolacje.
Brownie czekoladowe
Gwiazdka

Brownie czekoladowe

Przepis na brownie czyli ciasto czekoladowe jest łatwy, więc warto wypróbować. Brownie pokrojone na kawałki pasuje doskonale do aromatycznej kawy :) Polecam sprawdzony przepis na brownie!
 Fasola szparagowa z kiełbasą
Gwiazdka

Fasola szparagowa z kiełbasą

Smaczna przekąska na kolacje.
Zawijane tosty
Gwiazdka

Zawijane tosty

Nie tylko muszą być tosty z tostera ;)
Lubisz nasze przepisy? Polub WszelkiePrzepisy.pl na Facebooku!