2 czerstwe bułki
1 jajko
1 cebula
3/4 szkl mleka
15 dag pieczarek
olej do smażenia
do smaku sól i pieprz
Czerstwe bułki kroimy w kostkę i zalewamy zmieszanym w mleku jajem- odstawiamy do napecznienia. Obrane pieczarki kroimy drobno. Cebulę rumienimy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy do niej pieczarki i lekko podsmażamy. Z bułki pieczarek, mąki robimy farsz, przyprawiamy go.Masę odstawiamy ją na 10 minut. Po tym czasie robimy z niej kulki i delikatnie obtaczamy w mące. Kulki gotujemy w słonej wodzie do 20 minut.
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Ekspresy ciśnieniowe De'Longhi: domowa kawiarnia w zasięgu ręki
Hurtownia cukiernicza: miejsce, dzięki któremu stworzysz unikatowe wypieki
Sałatka jarzynowa - proste i szybkie danie na każdą okazję
Espresso, latte czy flat white? Poznaj rodzaje kaw i ich sekrety
Jeśli chcesz dodać przepis lub skontaktować się z redakcją pisz na adres: kontakt@wszelkieprzepisy.pl
Wysyłając przepis akceptujesz regulamin serwisu