Knedle z pieczarkami
Ocena: ★ ★ ★ ★ ★
1 Ocen
Ilość porcji: 20
Apetyczne knedle jako dodatek do sosów i dań mięsnych!
Składniki:
25 dag mąki pszennej
2 czerstwe bułki
1 jajko
1 cebula
3/4 szkl mleka
15 dag pieczarek
olej do smażenia
do smaku sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Czerstwe bułki kroimy w kostkę i zalewamy zmieszanym w mleku jajem- odstawiamy do napecznienia. Obrane pieczarki kroimy drobno. Cebulę rumienimy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy do niej pieczarki i lekko podsmażamy. Z bułki pieczarek, mąki robimy farsz, przyprawiamy go.Masę odstawiamy ją na 10 minut. Po tym czasie robimy z niej kulki i delikatnie obtaczamy w mące. Kulki gotujemy w słonej wodzie do 20 minut.
# Tagi:
Autor: aga-27
Polecamy również
Knedle z pieczarkami
Apetyczne knedle jako dodatek do sosów i dań mięsnych!Zobacz więcej przepisów na: